top of page
  • Writer's picturePasi Salminen

Torholan luola, Lohja

Aamulla juteltiin tyttöjen kanssa, että mitä voitais tehdä tänään. Sanoin, että Lohjalla olisi luola. Molemmat huutaa, joo luola luola luola. Sinänsä hauskaa, että innostuivat niin paljon. Toki tässä ollaan muutamat luolat jo käyty ja aina ollut kivaa. Luolan koko oli positiivinen yllätys mulle ja tytöille, vaikkakin tytöt pitivätkin sitä hieman pelottavana. Harmikseen luola ollaan vähän töhritty, mutta onneksi suht siistissä kunnossa yleisesti. Autolta luolalle oli hyvin lyhyt matka ja onneksi luontopolku jatkui luolalta rantaan ja pienen metsälenkin kautta takaisin autolle. Kiva päästä vähän kävelemään ja nauttimaan luonnosta enemmänkin.


Otin tytöille kypärät mukaan luolaan, onneksi ei niitä tarvittu tositoimissa, mutta tollaset luolat on usein aika liukkaita ja osittain matalia. Erittäin suositeltava lisävaruste lamppujen lisäksi. Tänne olis kyllä ollut iisimpi jos olis joko ollut yhden lapsen tai kahden aikuisen voimin. Vähän haasteellinen sinne luolaan yksin lasten kanssa mennä vielä kun hieman pelkäsivät siellä. Evi on vielä sen verran pieni, ettei ihan yksin kykene kaikkea kiipeilemään ja Nomilla taas pieniä haasteita kehon hallinnassa (Nomilla 13q14 deleetio joka vaikuttaa hieman vähän joka asiaan) Veikkaan, että normi 5-6 vuotias pärjää yksin luolan pohjalle jos vaan pimeys ei pelota.


ps. Kiitos Etelenvetelän blogin (https://www.instagram.com/etelanvetelablogi/) Kimin safkaehdotus, eli nakit kuumaan veteen ja termariin. Toimii!


Me ollaan muuten myös instassa!!! https://www.instagram.com/retkelleblog/ kannattaa ottaa se seurantaan, pistän sinne aina kuvia kun tulee käytyä uudessa paikassa.

198 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page